De gouden hondendrol

img

POEP. Daar maak je je handen liever niet vuil aan. Althans, dat gold niet voor de deelnemers van De gouden hondendrol. 60 hondeneigenaren zijn hierbij de uitdaging aangegaan om 2 weken lang ontlasting van hun hond te verzamelen. Dit met als doel om straks verteerbaarheidstesten, die nu alleen nog in een gestandaardiseerde situatie uitgevoerd worden, ook bij de hondeneigenaren thuis uit te kunnen voeren.  

De verteerbaarheid van een hondenvoeding is een van de kwaliteitsaspecten die kan worden gemeten in de voeding. De verteerbaarheid van een voeding geeft informatie over de productspecificaties, de voedingswaarde en de veiligheid van het product. In gestandaardiseerde omstandigheden zijn er richtlijnen vastgesteld hoe een verteerbaarheidsbepaling te doen. In de thuissituatie weten we echter nog niet hoe we op een betrouwbare manier de verteerbaarheid van hondenvoeding kunnen bepalen. 

In de studie “De gouden hondendrol” worden daarom, in samenwerking met hondeneigenaren, alle uitdagingen voor een verteerbaarheidsbepaling in de thuissituatie in kaart gebracht. Daarbij wordt inzicht verkregen in de factoren die de metingen beïnvloeden. Denk hierbij aan verschillen tussen kleine en grote of jonge en oude honden. Maar ook aan verschillen tussen huishoudens en baasjes. Uiteindelijk geven de resultaten van deze studie inzicht in alle vereisten die nodig zullen zijn voor een betrouwbaar protocol voor een verteerbaarheidsbepaling in de thuissituatie.  

Lees hier meer over dit project

:
Email:
Tel: