Nieuwsberichten

img
27 February 2019

Science4Animals ontvangt cheque t.w.v. €5000!

David van Doorn PhD ontving op het 9th European Equine Health & Nutrition Congress uit handen van Lieselot Hamerlinck een cheque voor Science4Animals t.w.v. 5000 Euro namens Versele-Laga en Cavalor. Het bestuur van Science4Animals dankt deze bedrijven voor hun sponsorbijdrage om voedingsonderzoek te ondersteunen met als doel dieren gezond te houden! (Foto: copyright Mirian Hendriks Fotografie)

Meer info

Word lid van onze community

Door lid te worden van onze community steun je S4A

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

img
4 October 2018

Werelddierendag 2018: Stichting Science4Animals reikt eerste beurs uit voor het project “maagdarmgezondheid bij Paarden"

Stichting Science4Animals (S4A) heeft op Werelddierendag, precies een jaar na de oprichting een eerste beurs uit kunnen reiken t.b.v. het project “maagdarmgezondheid van paarden” (zie foto). De beurs vertegenwoordigt een waarde van 1500 euro en werd overhandigd in de vorm van een cheque aan Dr. Wilbert Pellikaan van de Animal Nutrition Group (Wageningen Universiteit). Dr. Pellikaan werkt samen met andere onderzoekers en studenten van verschillende universiteiten onder andere aan de validatie van een in-vitro model waarin de effecten van voeding op de gevormde gassen in het maagdarmkanaal van paarden bestudeerd kunnen worden. De cheque werd uitgereikt na de bestuursvergadering van Stichting S4A in het Zodiac gebouw op de Campus van Wageningen Universiteit.

Door de vroegtijdig toegezegde steun van een van de sponsoren kon deze eerste cheque een jaar na oprichting van Stichting S4A al worden uitgereikt. De officiële lancering van de S4A website werd ook gevierd bij deze gelegenheid. Inmiddels hebben al diverse bedrijven en organisaties, voordat de website online was, hun morele of financiële steun gegeven aan Stichting Science4Animals. De steunbetuigingen vanuit diverse belangengroeperingen, personen en sponsoren zijn tevens te vinden op de kersverse S4A website: www.science4animals.nl.

Met de lancering van de S4A website hoopt Stichting S4A een extra impuls te geven aan haar missie, namelijk het verzamelen van fondsen voor de beantwoording van fundamentele kennisvragen met betrekking tot. voeding in relatie tot welzijn en gezondheid van gezelschapsdieren, paarden, pet-exoten en dierentuindieren.

Foto (Mirian Hendriks Fotografie): De voorzitter van Stichting S4A (dr. David van Doorn) reikt in het bijzijn van het aanwezige S4A bestuur de eerste cheque uit aan Dr. Wilbert Pellikaan. 

Meer info
3 October 2018

Lancering van de website van Stichting Science4Animals!

Op 4 oktober 2017, werd de Stichting Science4Animals (S4A) opgericht. Stichting S4A heeft als doel om fondsen te verzamelen om wetenschappelijk onderzoek naar het welzijn van gezelschapsdieren, paarden, pet-exoten en dierentuindieren te ondersteunen. Waarbij in eerste instantie de nadruk zal liggen op onderzoek op het gebied van voeding in relatie tot het welzijn en gezondheid van deze dieren. Het laatste jaar is door diverse betrokkenen hard gewerkt aan het verder vorm geven van de stichting en de S4A website. Nu wordt, een jaar na oprichting, de website van Stichting S4A gelanceerd.

Op de S4A website (www.science4animals.nl) kunnen achtergronden en meer informatie gevonden worden over de missie en doelstellingen van Stichting S4A. Ook informatie over het bestuur, de betrokken onderzoekers en de eerste specifieke projecten die S4A wil ondersteunen zijn op de website te vinden. De website maakt het mogelijk om direct een donatie aan een specifieke onderzoeker en/of projecten te doen. Het is natuurlijk ook mogelijk om via de website een algemene bijdrage aan Stichting S4A te doneren. Informatie over de sponsoropties voor bedrijven en organisaties kan ook op de website gevonden worden. Geen donatie, en toch onze missie steunen? U helpt Stichting S4A ook door u aan te sluiten bij de online community van S4A of door zich inschrijving op de S4A nieuwsbrief. Een grote online community helpt ons sponsoren te werven en onze missie uit de dragen om onderzoeksprojecten mogelijk te maken met als doel dieren gezond te houden!

De totstandkoming van de website van Science4Animals is mogelijk gemaakt door een donatie van het European Equine Health & Nutrition Congress

Meer info

Overzicht uitgegeven persberichten