Nieuwsberichten

3 October 2018

Lancering van de website van Stichting Science4Animals!

Op 4 oktober 2017, werd de Stichting Science4Animals (S4A) opgericht. Stichting S4A heeft als doel om fondsen te verzamelen om wetenschappelijk onderzoek naar het welzijn van gezelschapsdieren, paarden, pet-exoten en dierentuindieren te ondersteunen. Waarbij in eerste instantie de nadruk zal liggen op onderzoek op het gebied van voeding in relatie tot het welzijn en gezondheid van deze dieren. Het laatste jaar is door diverse betrokkenen hard gewerkt aan het verder vorm geven van de stichting en de S4A website. Nu wordt, een jaar na oprichting, de website van Stichting S4A gelanceerd.

Op de S4A website (www.science4animals.nl) kunnen achtergronden en meer informatie gevonden worden over de missie en doelstellingen van Stichting S4A. Ook informatie over het bestuur, de betrokken onderzoekers en de eerste specifieke projecten die S4A wil ondersteunen zijn op de website te vinden. De website maakt het mogelijk om direct een donatie aan een specifieke onderzoeker en/of projecten te doen. Het is natuurlijk ook mogelijk om via de website een algemene bijdrage aan Stichting S4A te doneren. Informatie over de sponsoropties voor bedrijven en organisaties kan ook op de website gevonden worden. Geen donatie, en toch onze missie steunen? U helpt Stichting S4A ook door u aan te sluiten bij de online community van S4A of door zich inschrijving op de S4A nieuwsbrief. Een grote online community helpt ons sponsoren te werven en onze missie uit de dragen om onderzoeksprojecten mogelijk te maken met als doel dieren gezond te houden!

De totstandkoming van de website van Science4Animals is mogelijk gemaakt door een donatie van het European Equine Health & Nutrition Congress

Meer info

Word lid van onze community

Door lid te worden van onze community steun je S4A

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

img
4 October 2017

Oprichting stichting Science4Animals (S4A)

Op 4 oktober 2017 om 9.30 is ten kantore van Notaris van der Hammen te Zevenhuizen (ZH) Stichting Science4Animals (S4A) opgericht. Stichting S4A wil voornamelijk kennis genereren m.b.t. paardachtigen, gezelschapsdieren, pet exoten en dierentuindieren. De oprichting van Stichting S4A is een eerste stap om (studenten) onderzoek m.b.t. deze diersoorten te bevorderen en te ondersteunen. De oprichting van S4A maakt het mogelijk om fondsen voor dit doel te werven. Stichting S4A richt zich vooral op kennis die nodig is om dieren goed te voeren, te huisvesten en te verzorgen en "gezond te houden". De natuurlijke behoeften van het dier worden hierbij als uitgangspunt genomen. De verworven kennis wordt in het publieke domein gedeeld en kan ingezet worden in het onderwijs van diverse kennisinstellingen. Op deze wijze wil S4A de ontwikkeling van en de integratie van wetenschappelijk gebaseerde kennis in het toegepaste onderwijs stimuleren en het welzijn van gehouden dieren bevorderen. Het oprichtingsbestuur van Stichting "S4A" wordt gevormd door David van Doorn (voorzitter), Francine Wartena (secretaris), Jeroen Pauw (penningmeester), Joeke Nijboer, Tjalling Huisman en Martin Verstegen.

Meer info