Werelddierendag 2018: Stichting Science4Animals reikt eerste beurs uit voor het project “maagdarmgezondheid bij Paarden"

img

Stichting Science4Animals (S4A) heeft op Werelddierendag, precies een jaar na de oprichting een eerste beurs uit kunnen reiken t.b.v. het project “maagdarmgezondheid van paarden” (zie foto). De beurs vertegenwoordigt een waarde van 1500 euro en werd overhandigd in de vorm van een cheque aan Dr. Wilbert Pellikaan van de Animal Nutrition Group (Wageningen Universiteit). Dr. Pellikaan werkt samen met andere onderzoekers en studenten van verschillende universiteiten onder andere aan de validatie van een in-vitro model waarin de effecten van voeding op de gevormde gassen in het maagdarmkanaal van paarden bestudeerd kunnen worden. De cheque werd uitgereikt na de bestuursvergadering van Stichting S4A in het Zodiac gebouw op de Campus van Wageningen Universiteit.

Door de vroegtijdig toegezegde steun van een van de sponsoren kon deze eerste cheque een jaar na oprichting van Stichting S4A al worden uitgereikt. De officiële lancering van de S4A website werd ook gevierd bij deze gelegenheid. Inmiddels hebben al diverse bedrijven en organisaties, voordat de website online was, hun morele of financiële steun gegeven aan Stichting Science4Animals. De steunbetuigingen vanuit diverse belangengroeperingen, personen en sponsoren zijn tevens te vinden op de kersverse S4A website: www.science4animals.nl.

Met de lancering van de S4A website hoopt Stichting S4A een extra impuls te geven aan haar missie, namelijk het verzamelen van fondsen voor de beantwoording van fundamentele kennisvragen met betrekking tot. voeding in relatie tot welzijn en gezondheid van gezelschapsdieren, paarden, pet-exoten en dierentuindieren.

Foto (Mirian Hendriks Fotografie): De voorzitter van Stichting S4A (dr. David van Doorn) reikt in het bijzijn van het aanwezige S4A bestuur de eerste cheque uit aan Dr. Wilbert Pellikaan. 

: Dr. Ing. D.A. van Doorn
Email: info@science4animals.nl
Tel: