Werelddierendag 2020: Stichting Science4Animals reikt beurzen uit om onderzoek naar de voeding van honden en paarden te steunen

img

Stichting Science4Animals (S4A) reikte op vrijdag 2 oktober j.l. beurzen uit aan twee PhD studenten om hun onderzoek naar de voeding van honden en paarden te ondersteunen. De uitreiking van de cheques vond plaats na de bestuursvergadering van Stichting S4A in Zodiac gebouw van Wageningen. 
Kitty Huurdeman-van der Moolen (PhD student) ontving een beurs voor haar project ‘Maagdarmgezondheid bij paarden’ ter waarde van €5000. Kitty doet onderzoek naar de verteerbaarheid van zetmeel en grasfructaan. Zij maakt hiervoor gebruik van een in vitro gasproductiesysteem. Deze techniek maakt het mogelijk om zonder proefdieren effecten van voedermiddelen op de maagdarmgezondheid van paarden te bestuderen.
Daarnaast werd een beurs ter waarde van €2500 uitgereikt aan Evelien Bos voor haar PhD project “in-home testing for quality of petfoods”. Evelien wil een protocol ontwikkelen om op een goede manier de verteerbaarheid van hondenvoer in de thuissituatie te kunnen meten. Niet alleen voedingsaspecten, maar ook de eigenschappen van de hond, de eigenaar en de huisvesting van de hond, worden in het onderzoek meegenomen.
Beide projecten sluiten aan bij de missie van S4A om dieren gezond te houden! Stichting S4A steunt vooral projecten waarin de rol van voeding in relatie tot gezondheid en welzijn van gehouden dieren wordt onderzocht. 

Lees hier een interview met Kitty Huurdeman-van der Moolen en lees hier meer over over het project de Gouden Hondendrol. 

Foto: De secretaris van S4A, Francine Wartena (links) en David van Doorn overhandigen samen een cheque van 5000 Euro aan Kitty Huurdeman-van der Moolen voor haar onderzoek naar de relatie tussen voeding en maagdarmgezondheid bij paarden. Zij wordt in haar onderzoek o.a. begeleid door Dr. Wilbert Pellikaan (Foto: rechts); Copyright foto: Mirian Hendriks Fotografie.

:
Email:
Tel: